Navigácia

Navigácia

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • 18. apríla 2024 Deň narcisov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album 18. apríla 2024 Deň narcisov.

    Každý z nás pozná niekoho, kto trpí rakovinou. 18. apríla je Deň narcisov. Aj tento rok sa naša škola zapojila do jedinečnej verejno-prospešnej zbierky. Ako spoznáte dobrovoľníkov? Identifikačné znaky: Žlté tričko s logom Ligy proti rakovine s textom „JA SOM“ Identifikátor dobrovoľníka: jedinečné číslo dobrovoľníka vytlačené na žltom podklade, umiestnené v strednej časti narcisu v logu LPR priamo na tričku. Narcis: každoročný symbol zbierky venovaný za dobrovoľný príspevok. Narcis bude charakteristickej žltej farby so zeleným štítkom „Ďakujeme – Liga proti rakovine“. Papierová pokladnička bielej farby s oranžovo – modrou potlačou a textom: "Deň narcisov, 18. 4. 2024", číslom registrácie zbierky, vydanej Ministerstvom vnútra SR. Každá pokladnička bude zabezpečená 4 ochrannými nálepkami bielej farby s modrým nápisom Deň narcisov. Na každej pokladničke sa nachádza logo Ligy proti rakovine, číslo pokladničky, QR kód a číslo SMS 848. Ak môžete, prispejte na podporu ľudí s rakovinou . Pripnite si malý kvietok za všetkých, ktorí bojujú s touto zákernou chorobou.

  • Festival detskej ľudovej hudby

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Festival detskej ľudovej hudby.

    V sobotu,13.apríla, sa v KD Špačince rozozvučali detské hlásky a ľudové nástroje na DETSKOM FESTIVALE ĽUDOVEJ HUDBY VIDIEČANOVA HABOVKA 2024. Trnavský okres na tejto regionálnej súťaži reprezentoval aj náš DFK ROZMARÍNČEK pod vedením Mgr. Daniely Škultétyovej, a to veľmi úspešne. Regrútskymi piesňami z Modranky a Abrahámu si chlapčenská časť súboru, Damián, Adam, Šimon, Viktor, Samuel, Matej, Tomáš a malý Samko, vyspievala Zlaté pásmo a postúpila do krajského kola v Senici. Ich spev krásne hudobne doplnil a podržal hrou na akordeón p. Ondrej Dubovský zo Zelenča. Chlapci blahoželáme.

  • McDonald's Cup

    Do fotogalérie bol pridaný nový album McDonald's Cup.

    Dnes futbalisti z 3. a 4. triedy reprezentovali našu školu v turnaji McDonald's Cup. Zúčastnené tímy boli rovnocenné, ich sily boli vyrovnané. Naši žiaci sa umiestnili na krásnom štvrtom mieste. Prišli domov obohatení o nové skúsenosti a krásny šporový zážitok. Super! :-)

  • Deti z MŠ v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Deti z MŠ v škole.

    Včera a dnes sme privítali v našej škole budúcich prvákov z materských škôl v Opoji a v Majcichove 🤩. Ukázali sme im, ako vyzerá naša vyučovacia hodina v 1.A aj v 1.B triede pod vedením pani učiteliek Mgr. Zdenky Hradskej a Mgr. Lucii Jančovej 😍. Predškoláci sa dozvedeli, čo všetko zaujímavé ich v škole s nami čaká a nakoniec sme ich popri hrách a súťažných aktivitách pohostili chutným občerstvením 🧁😉. Ďakujeme za Vašu návštevu a tešíme sa na Vás v septembri 🥳.

  • Zápis do 1. ročníka !!!

    Priebeh zápisu

    Na zápis  je potrebné dostaviť sa spolu s dieťaťom. Zákonní zástupcovia si prinesú občiansky preukaz zákonných zástupcov, rodný list dieťaťa, splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zákonného zástupcu dieťaťa (prílohy), doklady o prípadnom vyšetrení dieťaťa v CPPPaP.

    Škola vytlačí elektonickú prihlášku, ktorú na mieste podpíšu rodičia a spolu so zamestnancom školy skontrolujú uvedené údaje. 

    Podľa § 144a školského zákona (účinného od 1. januára 2022) sa na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje v správnom konaní, teda aj na žiadosti sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa. 

    Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak: 

    • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),
    • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktoré nie je schopný sa podpísať)  alebo
    • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad písomným vyhlásením podľa prílohy č. 1 - Pisomne_vyhlasenie_-_priloha_c.1.docx).   

    Na prihláške postačuje podpis  len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie (príloha č. 2 - Pisomne_vyhlasenie_-_priloha_c.2.docx).

     Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahlo školskú zrelosť môže riaditeľ školy, na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu, rozhodnúť o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania. Povinnou súčasťou žiadosti je súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast a súhlas príslušného zariadenia CPPPaP s pokračovaním plnenia povinného predprimárneho vzdelávania.  

     

  • Poznávací krúžok 7. ročníka na trase Beckov, Haluzice a Čachtický hrad

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Poznávací krúžok 7. ročníka na trase Beckov, Haluzice a Čachtický hrad.

    V sobotu 13. 4. 2024 členovia poznávacieho krúžku pod vedením pani učiteľky R. Forrovej a p. učiteľa M. Olšiaka opäť putovali za krásami Slovenska. Z absolvovaného programu najviac zabodovala Haluzická tiesňava, ktorá vďaka svojmu vzhľadu pripomína divoký tropický prales. Cesta kaňonom priniesla adrenalínové zážitky, po nej padlo vhod posedenie v areáli krásneho románskeho kostola. Návšteva Beckovského a Čachtického hradu umožnila cestovať do stredoveku, kráčať po miestach, kde svoje stopy zanechal Matúš Čák Trenčiansky či Alžbeta Báthoryová. Takmer letné počasie, pohodová atmosféra a všetci účastníci navrátivší sa celí a zdraví – veríme, že rovnako nám to vyjde čoskoro aj na ďalšej poznávačke! 😊

  • Návšteva v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva v MŠ.

    Vo štvrtok a v piatok navštívili žiaci 4.A triedy ZŠ J. Palárika Majcichov spolu s Mgr. Annou Hercegovou a Mgr. Lenkou Miklášovou MŠ Majcichov a Opoj. Priniesli predškolákom pozvánku na návštevu našej školy. Pripravili si aj originálny hudobný a tanečný program, ktorý sa predškolákom veľmi páčil 🤩👏🏼. Ďakujeme zo ❤️ za krásne darčeky a chutné občerstvenie, ktorým ste nás pohostili. Zažili sme s vami krásne chvíle 😇.

  • Mladí reportéri

    Mladí reportéri z našej základnej školy ukázali, že problémy zmeny klímy im nie sú cudzie. Súťažné práce našich žiakov sa každoročne umiestňujú na popredných priečkach v rámci Slovenska.

    V národnej súťaži v kampaňovej fotografii v kategórii 11 – 14 rokov  Diana Šturdíková zo 6. triedy  získala 1. miesto. Jej fotografia bude reprezentovať Slovensko na medzinárodnej súťaži 43 krajín sveta v kategórii 11 – 25 rokov . V reportážnej fotografii v kategórii 11 – 14 rokov sa na 2. mieste umiestnil Adam Gašpierik zo 6. triedy a v kategórii 15 – 18 rokov 2. miesto získal Juraj Cifra z 9. triedy. Žiakov v programe Mladí reportéri pre životné prostredie vedie školská koordinátorka RNDr. Ľubica Hildebrandová. Víťazom blahoželáme a Dianke prajeme veľa šťastia v medzinárodnej súťaži.

     

    Víťazné práce si môžete pozrieť v linku:

    http://www.mladireporteri.sk/vysledky-narodneho-kola-sutaze-mladych-reporterov-2024

     

  • 2 % z dane!

    Vážení rodičia a priatelia školy,

    pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

     

    Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

    Finančné prostriedky budú použité na:

    • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
    • skvalitnenie vybavenia školy

    Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

     

    Ako postupovať

     Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

     Podávate si daňové priznanie sami?

     Postup pre právnické osoby

  • Futbalový sviatok

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalový sviatok.

    Večer Veľkonočnej nedele bol v Trnave slávnostný a zároveň aj športový. Na Štadióne Antona Malatinského sa stretli futbalové tímy Spartaka Trnava a MŠK Žiliny. V tento slávnostný deň na hraciu plochu vyprevádzali hráčov a rozhodcov, spolu s deťmi z Trnavy a Piešťan, i naši žiaci, členovia DFS Rozmarínček pod vedením Mgr. Daniely Škultétyovej. Odetí v krojoch, spevom slovenských ľudových piesní z nášho regiónu pozdvihli toto športové podujatie a vyslúžili si potlesk divákov i vďačnosť organizátorov a menežmentu podujatia. V neposlednej miere zviditeľnili našu školu a jej snahu o zachovávanie slovenskej ľudovej kultúry.

  • Slávnostné posedenie

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Slávnostné posedenie.

    Pri príležitosti Dňa učiteľov pripravili starosta obce Majcichov Ing. Tibor Marek a starostka obce Opoj Klaudia Teovanović príjemné posedenie pre všetkých zamestnancov základnej školy a oboch materských škôl. Posedenie bolo obohatené kultúrnym programom, ktorý pre všetkých zúčastnených pripravili naši žiaci navštevujúci ZUŠ Voderady a Folklórny krúžok pod vedením p.uč. Škultétyovej. Ďakujeme pánovi starostovi aj pánom riaditeľom ( bývalému aj terajšiemu) za krásne slová, ktorými sa nám prihovorili. Ďakujeme za skvelé občerstvenie a pekné darčeky:-)

  • Hollého pamätník - okresné kolo

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hollého pamätník - okresné kolo.

    Dnes našu školu reprezentovala veľmi talentovaná žiačka Olívia Kučerová v prednese prózy na okresnom kole literárnej súťaže Hollého pamätník. Získala nádherné 1. miesto, čím sa prebojovala do krajského kola. Sme na teba hrdí, Olivka! Zo srdiečka gratulujeme.

  • Klokan

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Klokan.

    Každý rok v marci doskáče do škôl na piatich kontinentoch Klokan s vakom plným matematických úloh. 🦘 Aj žiaci našej školy ho privítali a zapojili sa tak do tejto medzinárodnej matematickej sútaže. 🧮🔍 Až 13 prvákov sa odvážilo a riešilo zaujímavé úlohy. Z druhého ročníka sa zapojilo 12, z tretieho ročníka 2 a zo štvrtého ročníka 1 žiak. Takéto inšpiratívne úlohy určite posunú obzor a aj praktické skúsenosti každého školáka.👍🏻🤗

  • Marec, mesiac knihy

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec, mesiac knihy.

    Marec dostal prívlastok mesiac kníh na počesť Mateja Hrebendu, významného šíriteľa a milovníka knižnej kultúry. Tento mesiac bol výnimočný aj v našej školskej knižnici. Na policiach pribudli nové knihy, viaceré zaujímavé tituly, ktoré sa oplatí prečítať si. Keďže budúci mesiac dôjde na besedu známa spisovateľka Gabriela Futová, pozornosť viacerých tried sa zamerala na jej knihy. Najväčšou marcovou udalosťou však bolo pasovanie žiakov prvých tried, ktorí dostali aj svoje prvé čitateľské preukazy....

  • Svetový deň vody

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

    Svetový deň vody 2024 sa nesie v duchu využitia vody pre mier. Aj my sme si so žiakmi pripomenuli význam vody pre život na Zemi a to, že si ju musíme vážiť a nesmieme ňou plytvať. Aktivity v triedach boli zaujímavé, poučné aj vtipné:-).

  • Hollého pamätník

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hollého pamätník.

    Dňa 21.3. reprezentovali naši žiaci - Olívia Kučerová, Damián Rožič a Marek Hužovič - školu v obvodnom kole recitačnej súťaže Hollého pamätník, . 😊 Olívia Kučerová získala krásne 3. miesto v II. kategórii a postupuje tak do okresného kola. 🎖🎉👍🏻Gratulujeme 🤩

  • PONOŽKOVÁ VÝZVA

    Do fotogalérie bol pridaný nový album PONOŽKOVÁ VÝZVA.

    PODPORME SPOLU SVETOVÝ DEŇ DOWNOVHO SYNDRÓMU dňa 21.3.2024 Daj svetu vedieť, čo pre teba znamená inklúzia. Prejav svoju spolupatričnosť s ľuďmi s Downovým syndrómom. Aj my sa zapojíme zamestnanci aj žiaci školy. Obuj si dve rozdielne ponožky, odfoť sa a zdieľaj s hashtagom #InclusionMeans #Inkluzia #PonozkovaVyzva #WorldDownSyndromeDay #PonozkovaVyzva sa každoročne koná 21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. Tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky, pretože ľudia s Downovým Syndrómom majú o jeden 21. chromozóm v tvare ponožky naviac. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s Downovým syndrómom. Ich prijatie spoločnosťou, šanca na bežné vzdelávanie, či príležitosť na prácu ešte stále nie je samozrejmosťou. Práve vďaka informovanosti a pozitívnemu príkladu z osobnej skúsenosti môže každý z nás búrať predsudky a pomôcť im, aby sa stali rovnocennými členmi spoločnosti a mohli realizovať svoje sny – žiť plnohodnotný život.

  • Hollého pamätník

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Hollého pamätník.

    Dňa 19.3. nás reprezentovali naši žiaci – Katarína Bielichová 4.A, Michal Štefunko 4.A a Adam Tomašík 5. trieda - v poézii a próze v recitačnej súťaži Hollého pamätník. Ďakujeme všetkým za vynaložené úsilie, odvahu a Katke gratulujeme k 1. miestu s postupom v I. kategórii / poézia.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Jána Palárika Majcichov
    Majcichov 536
  • +421 33 5583118